ICT

 

Afgelopen schooljaar zijn wij gestart met het gebruik van het Cloudwise Online Onderwijs Leerplatform

(“COOL”). Cloudwise heeft bovenop de basis die Google Apps for Education biedt, een leeromgeving gebouwd die volledig web?based is.

Inmiddels gebruiken wereldwijd al meer dan 40 miljoen mensen Google Apps for Education. Een account in het onderwijs bevat Gmail, Chat, Agenda, Docs, Spreadsheets, Presentaties, Classroom en Drive voor alle documenten. Samenwerken wordt makkelijk en leuk. Deze omgeving werkt volledig online.

Google Apps werkt perfect samen met Chromebooks en daarom zijn er daarvan 25 aangeschaft. In middels worden deze zo intensief gebruikt, dat er nog vijf extra zijn aangeschaft en er besloten is om ieder jaar het aantal uit te breiden.

Afgelopen schooljaar hebben ook de kleutergroepen een digibord gekregen, waardoor zij hun onderwijs kunnen verrijken met allerlei digitale middelen specifiek voor het kleuteronderwijs.

De computer  wordt op school gebruikt als:

?     Hulpmiddel bij het oefenen van spelling, hoofdrekenen, tafels etc. met speciaal daarvoor aangeschafte programma’s of software behorende bij de methodes.

?     Informatiebron bij het maken van werkstukken e.d.

?     Middel tot het verwerken van opdrachten. Hierbij kunt u denken aan het maken van werkstukken, verhalen, gedichten enz.